KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

Vaikka aurinkopurjeiden tekniikkaa on käytetty ja testattu jo vuosikymmeniä – purjealuksissa, merenkulkijoiden toimesta – suurelle yleisölle aurinkopurjeet ja aurinkopurjejärjestelmät ovat vielä tuntemattomia. Mielessä voi olla monia kysymyksiä, käsittelemme tässä niitä useimmin kysyttyjä.

Mikä aurinkopurje?

Monta kysymystä, yksi aurinkopurje

Mitä aurinkopurje maksaa? Minkälainen aurinkopurje>> on? Onko sinulla kokemuksia aurinkopurjeesta? Kestääkö se tuulta, vettä, lunta, jäätä, pakkasta? Mihin kaikkeen se sopii? 

Jos alla olevasta listasta ei löydy kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä>>, niin kerromme vastauksen ja lisäämme sen myös muiden luettavaksi tälle sivulle!

Yleistietoa aurinkopurjeista

Aurinkopurjeilla saat helpon ratkaisun ruokailyryhmän suojaksi.

Tarvitseeko aurinkopurjejärjestelmän asentamiseen luvan?

Pääsääntöisesti ei vaadi lupaa. Aurinkopurjeet lasketaan rakennusmääräyksissä yleisesti aurinkovarjoiksi. Aurinkopurjejärjestelmän asentamiseen ei myöskään tarvitse kiinteitä rakenteita, jotka yleensä tarvitsevat vähintään toimenpideluvan

Poikkeuksena ovat tietysti suojellut rakennukset. Jos haluat kiinnittää esim. purjeen toisen kulman suojeltuun rakennukseen, varmista oman alueesi rakennusvalvonnasta, onko toimenpide mahdollinen. Ratkaisu suojelluille rakennuksille on yleensä vapaasti seisovien aurinkopurjeiden asentaminen kuutioihin tai maston jalkoihin rakennuksen eteen. Myös kaupunkien keskusta-alueella saatat tarvita julkisivu- ym. lautakunnan lausuntoa.

Voiko aurinkopurjeen alla grillata?

Kyllä ja ei! Voimakas savun ja lämmön kehittyminen ja erityisesti lentävät kipinät voivat vahingoittaa purjetta korjaamattomasti. Älä siis koskaan grillaa avotulella aurinkopurjeen alla – vaikka purjekankaallasi olisi B1-sertifikaatti. Koska B1-sertifikaatti tarkoittaa vain sitä, että kangas on palosuojattu, se voi totta kai vahingoittua pysyvästi voimakkaan savun ja lämmön vaikutuksesta.

Jos käytät sähkö- tai kaasugrilliä tai erityistä hiiligrilliä,

 • kun takaat, ettei hehkuvia kipinöitä synny ja
 • purje ei ole alttiina voimakkaalle savulle tai kuumuudelle

 voit helposti grillata purjeen alla tällaisella grillillä.

Joka tapauksessa sinun tulee pitää riittävän suuri etäisyys grillin ja purjekankaan välillä. Rullattavat aurinkopurjeet tulisi kääriä sisään, ja samoin kiinnittää huomiota savun ja lämmön kehittymiseen ja lentäviin kipinöihin. Muistathan myös, että savu ja noki värjäävät vaalean purjekankaan nopeasti. Sillä on siis vaikutusta purjeen esteettisiin arvoihin.

Mikä on aurinkopurjeen hinta, paljonko aurinkopurje maksaa?

Hinnat 20 m²: n laadukkaille rullattaville aurinkopurjejärjestelmälle asennettuina*:

Uusia oleskelutiloja tontillasi

Manuaalisesti rullattava aurinkopurje 5x4m (20m²): noin. 13970 €
Puoliautomaattinen aurinkopurje 5x4m (20m²): noin. 14805 €
Sähköinen täysautomaattinen aurinkopurje 5x4m (20m²): noin. 17495 € 

Nämä ohjehinnat ovat:

 • – aurinkopurjejärjestelmiin, joissa on 2 seinä- ja 2 mastokiinnitystä, sisältäen kaikki kiinnikkeet (seinä- ja lattia-ankkurit ja kiristysmateriaalit)
 • – 20 m²: n kokoiselle, sateenpitävälle yksilölliselle mittatarkalle aurinkopurjeelle, joissa asiakkaan toiveen mukaan mitoitetut 78mm alumiinimastot.
 • – Sisältävät arvonlisäveron, perustusten teon ja kokoonpanon ilman matkakuluja

* Kiinteän, manuaalisesti rullattavan, puoliautomaattisen ja täysautomaattisen sähköisen aurinkopurjeen kustannukset voivat vaihdella suuresti aurinkopurjejärjestelmän koosta, kiinnitysvaihtoehdoista ja lisävarusteista riippuen.

Mistä aurinkopurjeen hinta koostuu?

Aurinkopurje tai oikeammin aurinkopurjejärjestelmä on kokonaisuus, jonka näkyviä perusosia ovat mastot, köydet, takilat – ja tietysti itse purje. Aurinkopurjejärjestelmään kuuluu kuitenkin yhtä oleellisesti kiinnikkeet, mastojen perustukset sekä suunnittelu.  Ilman pätevää suunnittelua ja hyvää pohjatyötä ei päästä haluttuun lopputulokseen varjostuksen, lämmönsäätelyn tai sadesuojan osalta. Tai saatetaan päätyä tilanteeseen, missä purje repeää tai repii muita rakenteita, kun purjeeseen kohdistuvia voimia ei ole huomioitu kiinnityksessä. Tarjoamamme markkinoiden laadukkaimman aurinkopurjeen hinta koostuu tiivistetysti:
 • suunittelusta
 • pohjatöistä
 • markkinoiden laadukkaimmista saatavilla olevista materiaaleista
Solidayn tarjoamat huippuluokan materiaalit ovat markkinoiden laadukkaimmat. Ei ainoastaan purjeet – joita saat monilla eri ominaisuuksilla – vaan myös mastot, joiden lujuusluokat ovat moninkertaiset tavanomaisiin verrattuna. Solidayn laadun pohjana on säntillisyys ja uusin teknologia:  

Kuinka herkkiä aurinkopurjekankaat ovat?

HDPE:stä (tiheä polyeteeni) valmistetut purjekankaat eivät juuri likaannu ja ne on helppo puhdistaa. Akryylistä tai polyesteristä valmistetut purjekankaat on päällystetty likaa, öljyä ja vettä hylkivällä aineella. Voimakas ja erityisen tahmea lika, kuten lintujen uloste, on kuitenkin poistettava nopeasti vesiletkulla.

Ovatko aurinkopurjeet säänkestäviä?

Kyllä. Kaikki aurinkopurjeet ovat säänkestäviä. Talvella sinun on kuitenkin irrotettava purjeesi, muuten lumikuormat voivat vahingoittaa purjekangasta.

Tarjoavatko aurinkopurjeet UV-suojaa?

Kaikki pinnoitetut akryylistä tai polyesteristä valmistetut purjekankaamme tarjoavat tehokkaan suojan ultraviolettisäteilyä vastaan ja ne on sertifioitu UPF 50: n ja UV-standardin 801 mukaan.

Onko aurinkopurjeella takuuta?

Aurinkopurjeilla on 2v tekninen takuu, mikä tarkoittaa saumoja, ompeleita, päärmeitä. Lisäksi kankailla on kolmen vuoden UV-takuu, mahdollisen UV-valon purjeelle aiheuttaman repeämisen tai pahan haalistumisen osalta (pieni haalistuminen on normaalia). Normaali kesto hyvin pidetyllä aurinkopurjeella on 8-12 vuotta. Mastoilla ja asennustyöllä on kahden vuoden takuu.

Miten aurinkopurje kestää käytössä, kuinka kauan voin käyttää yhtä aurinkopurjetta?

Aurinkopurjeiden kestävyys pitkäaikaisessa käytössä riippuu kankaan laadusta. Asianmukaisella hoidolla voit käyttää purjettasi ongelmitta huomattavasti yli viisi vuotta. Normaali kesto hyvin pidettynä on 8-12 vuotta (talveksi pois, kuivana varastoon).

Voinko saada rusketuksen aurinkopurjeen alla?

Periaatteessa kyllä, jos valitset purjeen ilman UV-suojausta ja valitset mahdollisimman vaalean värin. Valikoimastamme sopivat purjekankaat Soltis 92 ja HDPE-purjeet Austronet 932 ja Austronet 940.

Sopivatko rullattavat aurinkopurjeet hyvin tuulisiin paikkoihin?

Kyllä, kokoontaitettavat aurinkopurjejärjestelmät ovat jopa paras valinta tuulisiin paikkoihin. Manuaalisesti sisään vedettävät aurinkopurjeet voidaan vetää ja tulisi vetää yli 55 km / h tuulessa. Turvapuristin varmistaa, että purjeet ja kiinnikkeet kestävät äkilliset tuulenpuuskat vahingoittumattomina. Jos paine on liian korkea, puristin irtoaa ja vapauttaa aurinkopurjeen.

Sähköisesti rullattavat purjejärjestelmät on suunniteltu jopa 60 km / h tuulennopeuteen. Kovemmissa tuulissa siihen liittyvä tuuli- ja aurinkosensori vetää purjeen automaattisesti sisään.

Haluan tarjouksen, mitä tietoja tarvitsette tarjouksen laatimiseksi?

 • Aurinkopurjejärjestelmän tarkoitus (aurinkosuoja, lämpösuoja, sadesuoja, näkösuoja, niiden yhdistelmä)
 • Suunniteltu asennuspaikka (puutarha, terassi, kattoterassi, parveke jne.)
 • 3–4 kuvaa suunnitellusta asennuspaikasta eri näkökulmista
 • Asennuspaikan pohjapiirros (vaihtoehtoisesti: piirros käsin) ja ilmansuunnat
 • Varjostettava alue (esim. viivoitus pohjapiirroksessa)
 • Arvioitu purjeen pääkäyttöaika vuorokauden aikana
 • Maaperän kunto (maaperä (kiinteä tai juuri täytetty), betoni, kivilaatat jne.)
 • Seinään kiinnityksessä seinän kunto (betoni, puu, tiili, jne.)

En osaa selvittää kaikkia tarjoukseen vaadittavia tietoja. Mitä tehdä? Tuletteko käymään?

Soita meille selvittääksesi avoimia kysymyksiä. Teemme mielellämme ei-sitovan tarjouksen saatujen tietojen perusteella. Jos olet kiinnostunut tarjouksestamme, työntekijämme täyttävät puuttuvat tiedot myöhemmin paikan päällä.

Kuinka tilaus toimii?

Kun saamme tarvittavat tiedot, toteutettavuuden perustarkastuksen ja ei-sitovan tarjouksen valmistelun jälkeen suunnittelijamme tulee käymään.

Selvitämme kaikki yksityiskohdat kanssasi ja luomme sitten sitovan tilauksen, jos haluat.

Kuinka kokoonpano/asentaminen tapahtuu ja kuinka kauan se kestää?

Keräämme/tilaamme aurinkopurjejärjestelmään tarvittavat laitteistokomponentit (mastot, kiinnitysmateriaalit jne.). Kokoaminen tapahtuu sopimuksen mukaan. Mastojen asennuksen jälkeen otamme mitat purjeelle, jolloin siitä tulee yksilöllinen.

Sovimme uuden ajan purjeen asennusta varten. Purjeen asennuksen jälkeen kerromme aurinkopurjejärjestelmän käytöstä, ylläpidosta ja hoidosta.

Tarvittava kokonaisaika on noin 4–7 viikkoa. Viivästykset ovat mahdollisia.

Purjeet & Kankaat

Tyyli on vakio-ominaisuus

Ovatko purjekankaat palosuojattuja?

Purjekangas Soltis 92, Austrosail Screen 20 ja Austrosail Screen 22 ovat kyllästetty palonestoaineella ja niillä on DIN 4102 B1 -sertifikaatti.

Austrosail Nano -purje voidaan myös tehdä palamista hidastaviksi pyynnöstä (lisämaksu). Muissa purjekankaissa ei ole B1-luokan palosuojausta.

Ovatko aurinkopurjekankaat pinnoitettuja?

HDPE: stä (tiheä polyeteeni) valmistetut aurinkopurjekankaat ovat vettä läpäiseviä muttei pinnoitettuja. Muissa akryylista tai polyesteristä valmistetuissa purjekankaissamme on vettä hylkivä tai jopa vedenpitävä sekä öljyä ja likaa hylkivä pinnoite. Austrosail Nano -markiisi on varustettu itsepuhdistuvalla pinnoitteella.

Mitkä purjekankaat tarjoavat suojaa sateelta?

Akryylistä tai polyesteristä valmistetut päällystetyt purjekankaamme tarjoavat suojan auringolta ja sateelta. HDPE-aurinkopurjeet ja Soltis 92-purjeet ovat puolestaan vettä läpäiseviä ja sopivat erittäin hyvin yhdistettyyn lämmön ja aurinkosuojaan.

Mitkä ovat vettä läpäisevien aurinkopurjeiden edut?

HDPE:stä valmistetut, vettä läpäisevät aurinkopurjeet mahdollistavat nousevan lämpimän ilman poistumisen niin, ettei lämpöä muodostu. Lisäksi näiden purjeiden läpi tulee enemmän valoa kuin päällystetyistä purjekankaista, lukuun ottamatta läpikuultavaa aurinkopurjetta Austrosail Nanoa.

Mitkä ovat vedenpitävien aurinkopurjeiden edut?

Vedenpitävät purjekankaamme tarjoavat suojan sateelta ja niillä on erinomainen UV-suoja UPF 50+ tai 60+ 80+ standardin 801 mukaan.

Haalistuvatko aurinkopurjeet?

Kyllä, aurinkopurjeet haalistuvat pitkässä käytössä. Laadukkailla purjekankailla tämä prosessi vie kuitenkin vuosia saavuttaakseen vaiheen, jonka voit selvästi nähdä silmällä. Kaikille valikoimassamme oleville aurinkopurjeille on ominaista erityisen pitkäaikainen värinpitävyys.

Kestävätkö aurinkopurjeet voimakkaita tuulia?

Mitä ilmaa läpäisevämpi purjekangas on, sitä korkeammat tuulivoimat aurinkopurjejärjestelmä kestää. Esimerkiksi HDPE-aurinkopurjeillemme Austronet 950 ja Soltis 92 -purjeille on ominaista erinomainen ilmanläpäisevyys.

Suosittelemme kuitenkin, että poistat nämäkin purjeet yli 14 m/s tuulessa.

Mikä purjeväri varjostaa parhaiten?

Mitä tummempi purjekangas on, sitä voimakkaammin se varjostaa. HDPE-purjeissa varjostusarvo on keskimäärin välillä 50-94%. Valkoisilla tai keltaisilla HDPE-purjeilla on pienin varjostusarvo.

Varjostaako Austrosail Nano-purje, vaikka se onkin läpikuultava?

Kyllä. Se kuulostaa ristiriitaiselta, mutta se todella toimii niin. Korkean teknologian Austrosail Nano -kankaan läpi tullessaan auringonvalo on paljon pehmeämpi, häikäisemätön ja tehokkaasti UV-säteilyä vähentävä.

Tämä luo viileän ja varjoisan tunnelman ilman, että varjostettu alue tummenee huomattavasti.

Rypistyvätkö aurinkopurjeet? Purjekankaassa ryppyjä?

Pienempien aaltojen tai taitosten muodostumista asennetussa aurinkopurjeessa ei voida periaatteessa sulkea pois. Ammattimaisessa rakenteessa nämä rypyt eivät kuitenkaan saavuta niin suurta osaa, että harmoninen kokonaisvaikutelma heikentyisi.

Joskus rypyt / taitokset ovat väistämätön seuraus aurinkosuojapurjeiden kuljetuksesta. Ne heikentyvät ajan myötä. Taitokset eivät vaikuta tärkeisiin laatukriteereihin, kuten purjeen vedenkestävyyteen tai vetolujuuteen.

Venyvätkö ja puristuvatko aurinkopurjeet?

HDPE-purjeilla on suhteellisen voimakas venyvyys. Esimerkiksi Austronet 940 -purje laajenee noin. 5% sen jälkeen, kun kangas on ensin kiristetty.

Akryylistä tai polyesteristä valmistetut päällystetyt aurinkosuojapurjeet sen sijaan venyvät vain noin 3% asennuksen jälkeen. Soltis 92 -purje kestää lämpötila-alueella -30 ° C ja + 70 °. C jopa ilman muodonmuutoksia.

Voiko vettä tippua purjeen saumojen läpi?

Kyllä, vastakiristetyillä purjeilla vesi voi tippua aluksi käännettyjen saumojen läpi, mutta se laantuu ajan myötä.

Aurinkopurjeet koostuvat ommelluista kangaspaneeleista. Nämä saumat ovat aluksi enimmäkseen vettä läpäiseviä (käännetyt saumat/HDPE), mutta tiivistyvät lyhyessä ajassa ympäristövaikutusten seurauksena.

Kuitenkin parempien kankaiden ultraäänihitsatut saumat ovat vedenpitäviä.

Ovatko kangaspaneelien väliset ultraääniliimatut saumat vedenpitäviä?

Kyllä, kangaspaneelien väliset ultraääniliimatut saumat ovat jykevää tekoa ja vedenpitäviä.

Aurinkopurjeen reunat ovat kaarevia/koveria. Mitkä ovat purjeen koveran leikkauksen edut?

Markiisin sivujen kovera (sisäänpäin kaareva) leikkaus mahdollistaa optimaalisen kiinnityksen ja tekee purjeesta mittavakaan.

Positiivinen sivuvaikutus on, että  koverat markiisijärjestelmät näyttävät erittäin dynaamisilta ja moderneilta.

Mitä eroa on huippuluokan Austrosail Nano- ja Austrosail PES-purjeilla?

Austrosail PES -sateenkestävässä kankaassa on toisella puolella akrylaattipinnoite ja se on homeenestokäsitelty. Sillä on erittäin korkea 80+ UV-suoja. Yksittäiset kangasliitokset on ommeltu käännetyillä saumoilla, joiden läpi vesi voi aluksi tippua. Mutta se häviää 2-3 viikon kuluttua käyttöönotosta.

 

Myös sateenkestävä aurinkopurje Austrosail Nano on valmistettu täysin värjätyistä polyesterilangoista. Sileä pinta estää likahiukkasten tunkeutumisen kankaaseen. Austrosail Nanolla on korkea valonkestävyys, ja sille on ominaista pitkäaikainen värikirkkaus ja erinomainen valonläpäisy. Purjeen 50+ UV-suoja on erittäin riittävä suomalaiselle iholle. Yksittäiset kangasliitokset hitsataan ultraäänellä, jotta ne kestävät repeytymisen ja parantavat vedenpitävyyttä.

Tekniikka

Aurinkopurjejärjestelmän tekniikka on vuosikymmenten testauksen tulos

Voiko rullattavien purjeiden diagonaalinen (vino) akseli olla vapaasti korkeussäädettävä?

Ei, akselin korkeutta ei voi säätää. Purjekulmat voidaan kuitenkin laskea järjestelmissä, joissa on liukukiskojärjestelmä, 3-lohkoinen väkipyörä tai vinssi, jotta korkeuserot voidaan toteuttaa antamaan sateensuojaa, näkösuojaa ja aurinkosuojaa.

Onko rullauslaite mahdollista kiinnittää seinään manuaalisesti rullattavissa aurinkopurjejärjestelmissä?

Valitettavasti ei. Jos haluat tämän kaltaista mallia, suosittelemme sähköisesti rullattavia aurinkopurjeitamme vaihtoehtona. Näillä on mahdollista asentaa rullauslaite seinälle.

Miksi aurinkopurjeen mastot ovat ulospäin kallellaan?

Aurinkopurjemastot on ankkuroitava maahan noin 10 ° kulmassa ulospäin. Tämän ansiosta mastot kestävät vetovoimia paljon paremmin ja purje voidaan kiristää riittävän kireälle.

Tämä mahdollistaa hyvän vedenpoiston ja aurinkopurjejärjestelmän dynaamisen ulkonäön.

Miksi vedenpitävät purjeet tulee rakentaa jyrkällä nousulla?

Jyrkkä 20-30%: n kaltevuus on välttämätön, jotta sadevesi voi virrata nopeasti ja esteettä vedenpitävästä purjeesta. Jos kaltevuus on matalampi, purjekudokseen voi muodostua vesitaskuja eli pullistumia.

Tämän seurauksena kankaassa voi esiintyä repeytymiä ja muita vaurioita. Jos huomaat vesitaskuja aurinkopurjeessasi, sinun on säädettävä se jyrkempään kulmaan.

Mistä materiaalista purjeenkulmien silmukat (kolmion silmukat) on valmistettu?

Purjekulmien kolmion muotoiset silmukat optimoivat vedenpoiston ja ovat valmistettu ruostumattomasta V2A -teräksestä.

Miksi käytätte pääasiassa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kiinnikkeitä?

Vakaat, korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä 1.4301 (V2A) valmistetut kiinnikkeet ovat riittävän vahvoja ja jäykkiä. Ne ovat säänkestäviä, korroosiovapaita ja haponkestäviä, ja ne voidaan kiillottaa täydellisesti.

Onko kaikki aurinkopurjeet varustettu rosterisilla kolmiosilmukoilla?

Ei. Kaikki vakiopurjeet ja kiinteät mittojen mukaan valmistetut aurinkopurjejärjestelmät on varustettu ruostumattomasta teräksestä tehdyillä kolmiomaisilla silmukoilla.

Manuaalisesti rullattavien aurinkopurjejärjestelmien purjekankaat valmistetaan ympärikiertävillä vyötteillä ja sähköisissä aurinkopurjeissa on anodisoidusta alumiinista valmistetut levyt purjeiden kiinnittämistä varten.

Mitkä ovat alumiinileyvn edut purjekulmissa?

Aurinkopurjeet, joissa on metallilevyt purjeen kulmissa, tarjoavat suurille aurinkopurjeille mittapysyvyyden ja vakaamman kiinnityksen.

Kuinka aurinkopurjeet ommellaan yhteen?

Suuremmat aurinkopurjeet koostuvat useista kankaista, jotka on liitetty toisiinsa joko käännetyillä saumoilla tai ultraäänihitsatuilla saumoilla.     

Pienemmille purjeille riittää joskus yksi kangaspaneeli. Kankaan pituuksien leveydet ovat välillä 1,5 m – 5 m riippuen käytetystä kankaasta.

Mitkä ovat ultraäänellä hitsattujen saumojen edut?

Toisin kuin tavalliset saumat, ultraäänellä hitsatut saumat ovat alusta alkaen vedenpitäviä ja myös huomattavasti joustavampia kuin käännetyt saumat.

Mikä on reunaompeleen/reunanauhan tarkoitus purjeessa?

Reunanauhaan mahtuu kiristysköysi (yleensä ruostumaton teräsvaijeri). Tätä metalliköyttä käytetään erittäin suurten purjeiden kiinnittämiseen. Tätä käytetään erityisesti kiinteillä purjeilla, joiden pinta-ala on vähintään 30 neliömetriä ja joita ei usein voida kiristää optimaalisesti tavallisilla apuvälineillä.

Onko tiedettävä, mikä kulma aurinkopurjeesta on tarkoitettu vedenpoistoon?

Kyllä. Ennen kuin purje tehdään, on tiedettävä, mitä kulmaa aiotaan käyttää vedenpoistokulmana. Muuten kankaat saatetaan ommella väärin virtaussuuntaan nähden. Tämä saattaisi estää veden valumisen ja purjeen vedenpitävyyden.

Kuinka paljon aurinkopurjeiden sivut ovat koverat / sisäänpäin kaarevat?

Purjeen sivujen kovera tai sisäänpäin kaareva muoto on erilainen eri purjekankaille ja erikokoisille purjeille. Se on:

 

 • – 4% kankaille, joissa on HDPE-verkko
 • – 3% polyesteristä ja akryylistä valmistetuille kankaille

Mitä purjeen valonkestävyys tarkoittaa?

Valonkestävyys tarkoittaa materiaalin kykyä kestää UV-säteiden aiheuttamaa valkaisuprosessia hyvin pitkään. DIN-asteikolla 0–8, 0 vastaa hyvin matalaa ja 8 poikkeuksellisen suurta valonkestävyyttä.

Purjekangas tuntuu jäykältä. Miksi?

Purjekankaan jäykkyydellä on tuotantoon liittyviä syitä, eikä sen pitäisi olla huolenaihe. Purjekankaan laatu ei muutu.

Mitä pienet valkoiset raidat akryylipurjeissa ja Austrosail Nano -purjeissa tarkoittavat?

Se on ns. liituefekti, tuotantoon liittyvä- tai ryppyjen aiheuttama ilmiö, jolla ei ole negatiivisia vaikutuksia tämän korkealaatuisen purjeen käyttöikään, vedenkestävyyteen tai muihin laatuominaisuuksiin.

Huolto

Aurinkopurjeen korkeuden säätöön voidaan käyttää kampea.

Milloin aurinkopurje on otettava pois?

Sinun tulisi purkaa aurinkopurjeesi:

 • – yleensä loppusyksyllä ennen ensimmäistä lumisadetta
 • – tuulissa, jossa tuulen nopeus on yli 14 m/s
 • – myrskyjen, rae- ja rankkasateiden aikana (yli 25 litraa/neliömetri/tunti)

Kiinteät aurinkopurjeet, jotka on kiinnitetty pikakoukuilla ja purjekiristimillä, voidaan purkaa helposti muutamassa minuutissa. Voit kääriä rullattavat aurinkopurjeet nopeasti.

 Sähköiset aurinkopurjeet, jotka on varustettu tuuli- ja aurinkoantureilla, rullaavat itsensä automaattisesti, kun sääolosuhteet sitä edellyttävät.

Muodostuuko aurinkopurjeeseen vesitaskuja sateen aikana?

Ei, kunhan purjeet on kiristetty oikein ja pidät tarvittavan vähimmäiskaltevuuden. Se on vähintään 15% vettä läpäiseville aurinkopurjeille ja vähintään 20-30% sateenkestäville akryyli- tai polyesteripurjeille.

Voinko puhdistaa purjekankaan?

Voit puhdistaa kaikki aurinkopurjekankaat helposti ja muutamalla työkalulla. Saat myyjältäsi yksityiskohtaista tietoa tehokkaista puhdistusmenetelmistä erilaisille purjekankaille ja likaantumiselle.

Täytyykö aurinkopurjeet kyllästää puhdistuksen jälkeen?

HDPE: stä valmistettuja, vettä läpäiseviä purjekankaita ja Soltis 92 -purjeita ei tarvitse kyllästää. Vedenpitävällä pinnoitteella varustetut aurinkopurjeet tulee kyllästää säännöllisesti puhdistuksen jälkeen, jotta niiden vesitiiviys säilyy.

Homehtuvatko aurinkopurjeet, jos taitan / rullaan ne ylös märkänä?

HDPE-verkkokankaasta valmistetut aurinkopurjeet ovat homesuojattuja, eivätkä homehdu. Akryyli- ja polyesteripurjeet voivat homehtua, jos ne rullataan ylös tai taitetaan märkinä. Siksi sinun tulisi varastoida nämä purjeet vain kuivina ja ilmavassa ympäristössä.